Instituut SKIN - beleef huidverbetering en totale ontspanning

FAQ


Hoe verloopt een behandeling met de Soprano ICE laser?

Om te beginnen controleert één van onze specialisten het gebied dat u wilt laten behandelen. Er wordt gekeken of er huidbeschadigingen, pigmentaties en te lange haren aanwezig zijn.  
Vervolgens worden er vakken van ongeveer 10 cm bij 10 cm afgetekend waarbinnen gelaserd gaat worden.
Op dit gebied wordt een speciaal ontwikkelde gel aangebracht welke verkoelend werkt en een betere geleiding tot stand brengt.
Ieder vak wordt in een korte periode met een bewegende methode gelaserd.
Na de behandeling wordt de gel verwijderd en indien gewenst nabehandeld met een verzachtende gel.


Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er tussen de 6 tot 10 behandelingen nodig. Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders en wij zullen ervoor zorgen dat het ontharingstraject optimaal verloopt voor u.


Hoeveel tijd zit er tussen behandelingen?

Niet alle ongewenste haren kunnen in één keer worden vernietigd. De haren moeten in de groeicyclus zitten om definitief verwijderd te kunnen worden. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, moet je meerdere behandelingen nemen om de ongewenste haargroei definitief te verminderen.
De tijdsduur tussen de behandelingen is 4 a 6 weken.


Is de behandeling geschikt voor alle huidtypen?

Ja, onze laser kan ieder huidtype behandelen. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt want de laser richt zich op effectieve wijze op de eiwitten van de haarzaak en niet alleen op het pigment.


Doet de behandeling pijn?

Veel mensen denken bij het woord ‘laser’ aan pijn. Maar met de Soprano ICE laser en haar ‘in-motion’ techniek is pijn verleden tijd.


Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?

We kunnen u behandelen vanaf 18 jaar en ouder.  Tot de leeftijd van 18 is u lichaam nog onder invloed van hormonale veranderingen die het laser resultaat kunnen beïnvloedden.


Kan er gelaserd worden op een zongebruinde huid?

Ja, ook een zongebruinde huid kan worden behandeld met de Soprano ICE laser. Dit komt omdat de laser zich op effectieve wijze richt op de eiwitten in de haarzak en niet alleen op het pigment. U kunt bij ons in elk seizoen behandeld worden.

Let op: het advies is om 1 week voor en 1 week na de behandeling niet te gaan zonnen of gebruik te maken van een zonnebank of zelfbruiner. Dit om de huid tot rust te laten komen.


Wanneer mag er niet behandeld worden?

Een laserbehandeling wordt afgeraden als u: 

·      zwanger bent
·      borstvoeding geeft
·      aan epilepsie lijdt
·      koorts of een infectie heeft
·      medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken
·      ontstekingsremmers slikt
·      een pacemaker heeft
·      piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied

Neem bij vragen over uw specifieke situatie gerust contact met ons op.


Is een laserbehandeling veilig?

Ja, een behandeling met de Soprano ICE laser is volledig veilig. 

In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Soprano ICE laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij de haarzak vernietigd wordt. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd.


Geeft Instituut SKIN garantie?

Nee. Dit kunnen wij niet doen omdat ieder persoon uniek is. De laser werkt op ieder persoon anders waardoor wij geen garanties kunnen geven.